8 МИ СЕПТЕМВРИ

 ЦРНА ГОРА

 

СУТОМОРЕ – БУДВА – КОТОР  - ДУБРОВНИК – ОСТРОГ

  05.09 - 09.09.2018

4 дена/ 3 ноќевања 05.09.2018 среда

 

Состанок на групата во 23,30 часот на Дрво Декор, на полноќ поаѓање за Црна Гора. Се патува преку Косово и Албанија со попатни паузи. Пристигнување во Сутоморе во утринските часови. Сместување.

 

06.09.2018 четврток

Поаѓање за Острошки манастир во 10,00часот. Разглед на манастирскиот комплекс кој датира од 17 век и поклонување пред моштите на Свети Василие Острошки кои се во црквата Воведение на Пресвета Богородица во Горниот Манастир. Попладне враќање во Сутоморе. Слободно попладне. Ноќевање.

07.09.2018 петок

 Состанок на групата во 09.00 часот и поаѓање на факултативен излет во  Дубровник. Слободно време за индивидуален разглед на градот. Страдун, Онофриевата фонтана, Орландовиот столб, црквата Св. Влахо.... Попладне враќање во Сутоморе. Ноќевање.

08.09.2018 сабота

Слободно предпладне. Во 14.00 часот поаѓање за Котор. Слободно време за индивидуален разглед и прошетка. Во Котор може да се видат Столбот на срамот, Саат кулата, Катедралата Св.Трифу, Црквата Св.Никола....во Котор се задржуваме 2,5часа.

Попладне посета на Будва, слободно време за индивидуална прошетка низ стариот град. (во Будва се задржуваме околу 2,5 часа). Вечерта факултативно вечера во најстариот ресторан во Будва. Враќање во Сутоморе. Ноќевање.

 

09.09.2017 недела

Слободно предпладне. Во 15,00часот поаѓање за Македонија. Се патува преку Албанија и Косово, со попатни паузи за одмор и царински формалности. Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

 

 

 

ЦЕНА 3.900 ден

 

 

 

 

 

 

ВО ЦЕНАТА Е ВКЛУЧЕНО

·         3 ноќевања во Сутоморе

·         превоз со високо туристички автобус на наведената релација

·         посета на  Будва, Котор, Острог

·         пратител за време на целото патување

·         организација и реализација на патувањето

 

ВО ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛУЧЕНО

·         факултативна вечера во Будва (15 евра)

·         факултативна посета на Дубровник (15 евра)

·         1 евро туристичка такса во Котор (задолжителна доплата)

·         1 евро излетничка такса во Острог (задолжителна доплата)

·         влезници за културно-историските споменици во Котор, Будва, Дубровник

·         патничко осигурување

 

*доплата за 1/1 соба 30%

*попуст за деца до 12 години 30%

 

Напомена: организаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата. Може да се патува со лична карта во Црна Гора. За патувањето во Дубровник потребен е пасош . За реализација на факултативата потребени се минимум 30 патници.

 

За реализација на овој аранжман потребен е минимум од 45 патници.

 

За ова патување важат општите услови за патување на ТА Скаут – Скопје