ВИКЕНД ВО ЦРНА ГОРА OСТРОГ

11.03 – 13.03.2022

18.03 – 20.03.2022

18.03 – 20.03.2022

25.03 – 27.03.2022

01.04 – 03.04.2022

08.04 – 10.04.2022

15.04 – 17.04.2022

06.05 – 08.05.2022

13.05 – 15.05.2022

  03.06 – 05.06.2022

Будва - Сутоморе - Бар 

 3 ДЕНА СО  2 НОЌЕВАЊА-АПАРТМАНСКО СМЕСТУВАЊЕ

 ПРЕВОЗ СО ВИСОКО ТУРИСТИЧКИ АВТОБУС И СТРУЧЕН ВОДИЧ
МОЖЕ ДА СЕ ПАТУВА И СО ЛИЧНА КАРТА


ПЕТОК - Состанок на групата во 14.00 часот кај паркингот на Спортски Центар „Борис Трајковски“ и поаѓање за Црна Гора. Се патува  преку Косово и Албанија со попатни паузи за царински формалности и одмор. Пристигнување во Црна Гора (Сутоморе) во вечерните часови. Сместување. Ноќевање.

САБОТА -  Во 09.00часот поаѓање за Острог. Посета на манастирот кој датира од 17 век, основан од Василие Острошки. Се посетуваат Горниот Манастир, Долниот Манастир и црквата која се наоѓа помеѓу Горниот и Долниот Манастир. Околу 14 часот патувањето го продолжуваат за Будва. Слободно време за индивидуален разглед на градот од околу 3часа. Враќање  во Сутоморе во вечерните часови. Ноќевање.

НЕДЕЛА - Во 11.00 часот. Поаѓање од Сутоморе за Бар. Слободно време за прошетка покрај пристаништето во центарот на градот или пак посета на дворецот на Крал Никола во Бар. Во 14,00часот поаѓање за Македонија. Се патува преку Албанија и Косово. Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

цена 2300 ден.

Во цената е вклучено:
- Превоз на релација Скопје-Црна Гора -Скопје
- 2 ноќевања  во Сутоморе-вила Ексклузив 
- Посета на Острог, Будва, Бар
-  Организација и реализација на патувањето.

Во цената не е вклучено :
- Излетничка такса во Црна Гора 1 евро

- Туристичка такса во Сутоморе 1 евро дневно по лице

- Патничко-здравствено осигурување

*доплата за 1/1 соба 50% од аранжманот

* 30% попуст за деца до 12години

За реализација на ова патување потребен е минимум од 30 патници.

За ова патување важат општите услови за патување на ТА Скаут - Скопје.

НАПОМЕНА

 • За време на патувањето ќе бидат запазени сите протоколи, задолжителна дезинфекција при влез во автобус, одржување на дистанца на патници кои не патуваат заедно.
 • Се патува согласно моменталните протоколи за превоз.
 • За време на патувањето во автобус задолжително е носење на маска со која се покрива устата и носот. Патниците се должни за цело време траење на патувањето да внимаваат на својата безбедност и на безбедноста на цела група, и да ги почитуваат правилата и препораките на водичот.
 • Доколку дојде до откажување на аранжманот од ТА Скаут – парите се враќаат, а доколку патникот сака да го откаже патувањето тоа ќе биде согласно условите за патување
 • ТА Скаут го задржува правото на промена на редоследот во програмата
 • Должината на слободното време зависи од објективни причини, агенцијата не учествува во организирање на слободното време на патниците
 • Согласно последно донесените протоколи за влез во нашата држава кои стапуваат на сила од 01-ви Септември (Службен весник 18.08.2021), Ве информираме дека за сите лица кои влегуваат и излегуваат во државата (домашни и странски) важат нови правила според кои секој патник мора задолжително да приложи:
 • Сертификат / потврда за извршена имунизација (вакцинација) од вирусот
  • SARS-CoV-2, односно примени најмалку 2 дози на вакцина против COVID-19;
  • Сертификат / потврда за прележан COVID-19 во последните 45 дена, сметајќи од денот на оздравувањето;
  • Медицинска потврда со негативен резултат од RTPCR SARS-CoV-2 тест, направен во рок од најмногу 72 часа пред влез/излез во нашата држава;
  • Потребен е исто така и негативен пцр тест не постар од 72 часа, брз антигенски тест не постар од 48 часа или потврда за извршена имунизација ( 14 дена втора доза ) за транзит низ Албанија за сите над 6 годишна возраст.
  • За влез во Црна Гора потребно е исто така потврда за извршена имунизација  (втора доза не постара од 6 месеци ) негативен пцр не постар од 72  часа како и брз антигенски тест не постар од 48 часа исто така и сетрификат за прележана корона не постара од 6 месеци.