8-ми Март
СОЛУН - ПАРАЛИЈА - МЕТЕОРИ

1 ден 09.03.2019 СКОПЈЕ – СОЛУН – ПАРАЛИА 
Состанок со групатa на Дрво декор. во 05.00. Поаѓање за Солун. Слободно време за прошетка низ  шопинг центарот КОСМОС и ИКЕА. Поаѓање за Паралиа околу 14:00ч. која се наоѓа во областа Пиериа – една од најпознатите летувалишта во Грција. Сместување во хотел. Moжност за Факултативна Вечера- прослава на 8ми Март (вечера со музика и пијалок). Ноќевање.

2 ден 10.03.2019  ПАРАЛИА – МЕТЕОРИ – СКОПЈЕ
Појадок. Факултативно посета на Метеори . Пристигнување во Каламбака и посета на најголемата фабрика за икони и ретка можност да се види изработка на икони. Разгледување на импресивната природа и манастирите изградени на карпите – наречени метеори, кои настанеле пред околу 60 милиони години. Поаѓање за Скопје. Пристигнување во Скопје, во вечерните часови.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:  2.700,оо  денари

Во цената на аранжманот вклучено е:
• Превоз со високо туристички автобус
• Сместување во хотел во Паралиа  на база 1 НП (ноќевање со појадок) 
• Организација и реализација на патувањето

Во цената на аранжманот не е вклучено:
Патничко осигурување 
Посета на Метеори 10 евра 
Влезница за Метеори  ( 3 евра ) 
Факултативна вечера во Паралиа ( 20 евра ) 
 За ова патување важат општите услови за патување на ТА Скаут - Скопје.
*задолжителна пријава за факултативните при уплата