ВИКЕНД ПРОГРАМА 8 ми Март

СКОПЈЕ – ВРАЊЕ – ВЛАСИНСКО ЕЗЕРО


1 ден Скопје – Врање 11 март

Поаѓање во 07:00 часот Скопје со високо туристички автобус. Патот води преку Табановци до Врање (индивидуална прошетка и шопинг во Врање).Продолжување на патувањето до Власинско езеро, сместување во хотел.  Прошетка на езерото- оаза на мирот, планински воздух ,фабрика за црвени крвни зрнца , недопрена природа. Се наоѓа на надморска висина од 1260 метри на планината Чемерник ,опкружена со бели брези и зимзелени дрвја. Можност за прошетка со кајак по езерото. Враќање во хотел. Вечера. Ноќевање.

2 ден – Власинско езеро – Скопје 12 март

Појадок. Можност за прошетка со кајак по езерото.  Слободно време , ручек...попатно застанување на пазарот за сувенири и производи од домашно потекло со традиција. Продолжување на патувањето за Скопје.

Цена: 3.900,00 денари

Аранжманот вклучува:


* автобуски превоз на наведената релација со високотуристички автобус

* 1 полн пансион ( појадок, ручек , вечера) во хотел 3* на Власинско езеро

Хотелот располага со главна зграда и депанданси, ресторан, просторија за семинири и сала за состаноци, сала за мали спортови, теретана...

·         Посета на Врање

·         Пратител и организација на патувањето

 

Напомена:  минимален број за реализација на програмата 40 патници

За аранжманот важат Општите услови на патување на ТА СКАУТ и СКТМ