ДУБРОВНИК И ОСТРОГ

03.03-05.03.2023

10.03-12.03.2023

3 ДЕНА СО  2 НОЌЕВАЊА-АПАРТМАНСКО СМЕСТУВАЊЕ И ПРЕВОЗ СО ВИСОКО ТУРИСТИЧКИ АВТОБУС И СТРУЧЕН ВОДИЧ

ПЕТОК - Состанок на групата во 14.00часот паркинг Борис Трајковски и поаѓање за Црна Гора. Се патува  преку Косово и Албанија со попатни паузи за царински формалности и одмор. Пристигнување во Црна Гора (Сутоморе) во вечерните часови. Сместување. Ноќевање.

 САБОТА – Состанок на групата во 09 часот и поаѓање на целодневен факултативен излет до Дубровник. Дубровник е еден од најатрактивните и најпознати градови на Јадранот. Го чуваат градските ѕидини поделен од Страдун главната улица, заштитен од Св.Влах...разглед на градот со локален водич, а потоа и слободно време за индивидуална прошетка. Попладне враќање во Сутоморе со попатна пауза во Будва. Ноќевање.

НЕДЕЛА – Во 09.00часот поаѓање за Острог. Посета на манастирот кој датира од 17 век, основан од Василие Острошки. Се посетуваат Горниот Манастир, Долниот Манастир и црквата која се наоѓа помеѓу Горниот и Долниот Манастир. Околу 14 часот патувањето го продолжуваат кон Македонија. Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

цена  2300 ден

Во цената е вклучено

-превоз на релација Скопје -Црна Гора -Скопје

-2 ноќевања  во Сутоморе-апартманско сместување   

-посета на Острог

-организација и реализација на патувањето


Во цената не е вклучено

- излетничка такса во Црна Гора 1 евро

- посета на Дубровник и Будва 30 евра 

-превоз до Острог (до Горниот Манастир) со комбиња

- патничко-здравствено осигурување

*доплата за 1/1 соба 50% од аранжманот

* 20% попуст за деца до 12години

 

За реализација на ова патување потребен е минимум од 40 патници.

За ова патување важат општите услови за патување на ТА Скаут - Скопје.