8ми Март - ЦРНА ГОРА

05.03 - 07.03.2021

Острог – Тиват - Котор- Будва - Сутоморе-

 3 ДЕНА СО  2 НОЌЕВАЊА-АПАРТМАНСКО СМЕСТУВАЊЕ И ПРЕВОЗ СО ВИСОКО ТУРИСТИЧКИ АВТОБУС И СТРУЧЕН ВОДИЧ

МОЖЕ ДА СЕ ПАТУВА И СО ЛИЧНА КАРТА

 05.03.2021(ПЕТОК) - Состанок на групата во 14.00часот паркинг Борис Трајковски и поаѓање за Црна Гора.Се патува  преку Косово и Албанија со попатни паузи за царински формалности и одмор. Пристигнување во Црна Гора (Сутоморе) во вечерните часови. Сместување. Ноќевање.

 06.03.2021 (САБОТА) -  Во 10.00 часот поаѓање за ПортоМонтенегро – ново изградена луксузна марина во Тиват, слободно време за прошетка. Потоа се упатуваме кон Котор, ама овој пат ќе уживаме и во убавините на Бока –которскиот залив. Од Тиват со траек ќе се упатиме кон Пераст и Рисан па се до Котор каде повторно ќе правиме пауза за прошетка низ градот. Котор – град под заштита на УНЕСКО, град каде може да се види катедралата Св. Трифун – заштитникот на градот, црквата Св.Никола, старата црква Св.Лука, Столбот на срамот како и голем број на палати. Продолжуваме кон Будва – центарот на туризмот. Град кој е познат по песочните плажи, богатиот ноќен живот, прекрасните градби во стариод град во стилот на средноземноморската архиктетура. Слободно време за прошетка. Предвидено слободно време од околу 2,5часа во секој град. Во вечерните часови враќање во Сутоморе. Ноќевање.

07.03.2021 (НЕДЕЛА) - Во 09.00часот поаѓање за Острог. Посета на манастирот кој датира од 17 век, основан од Василие Острошки. Се посетуваат Горниот Манастир, Долниот Манастир и црквата која се наоѓа помеѓу Горниот и Долниот Манастир. Потоа продолжуваме кон Подгорица, пред поаѓањето за Скопје ќе направиме пауза за ручек во Delta City. Попладне поаѓање за Скопје, преку Албанија и Косово со попатни паузи за одмор и царински форности. Пристигнување околу полноќ.

 

цена  40 евра (2480ден)


Во цената е вклучено

-превоз на релација Скопје -Црна Гора -Скопје

-2 ноќевања  во Сутоморе-апартманско сместување   

-посета на Острог, Будва, Тиват, Котор

-организација и реализација на патувањето

 

Во цената не е вклучено

- излетничка такса во Острог и Котор 3 евра (задолжителна доплата)

-превоз до Острог (до Горниот Манастир) со комбиња

- патничко-здравствено осигурување

*доплата за 1/1 соба 50% од аранжманот

* 30% попуст за деца до 12години

  За реализација на ова патување потребен е минимум од 30 патници.

За ова патување важат општите услови за патување на ТА Скаут - Скопје.

 

НАПОМЕНА

  • За време на патувањето ќе бидат запазени сите протоколи, задолжителна дезинфекција при влез во автобус, одржување на дистанца на патници кои не патуваат заедно.
  • Се патува со 50% исполнетост на автобусот.
  • За време на патувањето во автобус задолжително е носење на маска со која се покрива устата и носот. Патниците се должни за цело време траење на патувањето да внимаваат на својата безбедност и на безбедноста на цела група, и да ги почитуваат правилата и препораките на водичот.
  • Доколку дојде до откажување на аранжманот од ТА Скаут – парите се враќаат, а доколку патникот сака да го откаже патувањето тоа ќе биде согласно условите за патување.
  • ТА Скаут го задржува правото на промена на редоследот во програмата.
  • Должината на слободното време зависи од објективни причини, агенцијата не учествува во организирање на слободното време на патниците