Велигден 2018
МЕТЕОРИ
07.04 – 09.04.2018

                                                                 Солун – Паралиа – Метеори
                                                               3 дена / 2 ноќевањa со појадок

 

1.       Ден 07.04.2018 - сабота

     Состанок на групата во 05.00 часот на Дрво Декор. Поаѓање за Солун.  Посета на COSMOS или IKEA. Поаѓање за Паралиа. Сместување во хотел. Слободно попладне. Вечерта можност за факултативна грчка вечерa во ресторан. Ноќевање.

2.       Ден 08.04.2018 - недела

     Појадок. Факултативнa посета на Метеори. Разгледување на импресивната природа и манастирите изградени на карпите – наречени метеори, кои настанеле пред околу 60 милиони години. Слободно време за посета на некој од отворените манастири. Пристигнување во Каламбака и посета на најголемата фабрика за икони и ретка можност да се види изработка на икони. Во попладневните часови враќање во Паралиа .Ноќевање.

3.Ден 09.04.2018 - понеделник

Појадок .Слободно претпладне пред поаѓање за Скопје . Пристигнување во Скопје во доцните попладневни часови .

Цена :4900 ден.


Во цената е вклучено:

•               Превоз на наведената релација
•               2 ноќевањa со појадок во хотел во Паралија
•               Организација и реализација на патувањето
•               Пратител за време на целото патување

Во цената не е вклучено:
•               Посета на Метеори 15 евра со вклучена влезница
•               Патничко осигурување
•               Факултативна вечера во ресторан 20 евра

      Доплата за 1 /1 соба 1.500,оо денари 

                                               За реализација на ова патување потребно е минимум 15  патници.

                               За ова патување важат општите услови за патување на ТА Скаут - Скопје.

                                        *задолжителна пријава за факултативите  при уплата