Свети Никола

Сандански

Свети Никола

11 Октомври

ПОРТУГАЛИЈА

1 ден, Скопје 01.10 Поаѓање од Скопје во 10 часот наутро. Патување преку Србија, Хрватска, Словенија, Италија... Ноќно возење.
2 ден, Џенова 02.10 Пристигнување во утринските часови. Сместување на брод и поаѓање во 13 часот. Крстарење по Средоземно море...

Прочитај Повеќе

ВИЕНА

1 ден (четврток) 09.10.2013 Македонија – Виена Состанок со групата од Струмица во 12.30, попатно земање на патниците од Радовиш, Штип и Велес. Тргнување од Скопје во Скопје 15.30 часот и поаѓање за Виена. Ноќно патување преку Србија и Унгарија со попатни паузи за одмор и други царински формалности.
Прочитај Повеќе

БУДИМПЕШТА

1 ден (четврток) 09.10.2013 - Македонија Состанок со групата нa договоренто место и време во Струмица во 14 часот, Штип (паркинг пред пошта) 15часот и Скопје (пред хотел Вип) 17часот. Ноќно возење преку Србија со попатни паузи за одмор и царински формалности.
Прочитај Повеќе

ИСТАНБУЛ

1 ден 09.10.2013 (четврток) – Македонија - Истанбул Состанок со групата на договореното место во 17:00. Ноќно патување преку граничниот премин Богородица. Попатни паузи за одмор и царински формалности.
Прочитај Повеќе

11 и 23 Октомври - Острог

11 ОКТОМВРИ МАНАСТИР ОСТРОГ

09.10.2014 четврток Состанок на групата во 22.30 часот на Дрводекор и поаѓање за Црна Гора. Се патува преку Косовo и Албанија.

10.10.2014 петок Пристигнување во Сутоморе во утринските часови. Сместување. Слободно време. Во 11.00 часот поаѓање за Острог и посета на Манастирот Св. Василие Острошки. (можност за ноќевање во конаците во манастирот) Попладне враќање во Сутоморе со попатна пауза во трговскиот центар Delta City во Подгорица. Ноќевање.
Прочитај Повеќе

23 ОКТОМВРИ МАНАСТИР ОСТРОГ

22.10.2014 среда Состанок на групата во 23.30 часот од Дрводекор и поаѓање за Црна Гора. Ноќно возење, се патува преку Косово и Албанија со попатни паузи.

23.10.2014 четврток Пристигнување во Сутоморе во утринските часови. Сместување. Попладне посета на Котор и Будва. Слободно време за индувидална прошетка низ стариот дел на градот или вечера во некој ресторан покрај море. Враќање во Сутоморе. Ноќевање.
Прочитај Повеќе